Brand introduceert nieuwste speciaalbier: Saison

18 februari 2016, Eemnes

Merken
Brand en thuisbrouwer Bart Engel presenteren het nieuwste speciaalbier uit de Brand Bierbrouwerij: Brand Saison. De Saison – een droog bier met een frisse en citrusfruitige smaak  – is gebrouwen volgens het recept waarmee Bart Engel tot winnaar werd uitgeroepen van de Brand Bierbrouwwedstrijd 2015. Vanavond kwamen bierliefhebbers bijeen om de eerste slok te vieren in ’t Oude Raadhuis in Eemnes. 

Bart Engel won in het voorjaar van 2015 de vierde editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd. Bart mocht zijn winnende Saison samen met de meesterbrouwers van Brand op de brouwerij in Wijlre brouwen. Hiermee sloot hij zich aan bij het illustere gezelschap van eerdere winnaars als Marc Vriens (Pilsener), Jacques Bertens (Zwaar Blond) en Jeroen Free (IPA). Trots kijkt Bart toe hoe de in groten getale opgekommen bierliefhebbers zijn Saison voor het eerst proeven. “Het thuis brouwen van bier is enorm in opkomst en dat de jury mijn Saison uit de vele inzendingen als beste verkoos van de Bierbrouwwedstrijd in 2015 is heel bijzonder. Dat het straks in heel Nederland verkrijgbaar is, zorgt voor gezonde spanning. Ik ben natuurlijk razend benieuwd naar de reacties!” 

Marc Scholten, marketing manager Brand Bier: “De Saison van Bart past perfect bij de tien mooie bieren van Brand. Het is een doordrinkbaar, dorstlessend, citrusfruitig en droog bier. Bijzonder is dat er onder meer spelt en Europese hopsoorten is gewerkt. Het is daarnaast zeer toegankelijk en perfect in balans. Met recht dé winnaar van de Bierbrouwwedstrijd 2015.” 

Brand Saison is vanaf maandag 22 februari verkrijgbaar bij de Brand proeflokalen en vlak daarna ook in andere horecagelegenheden. Vanaf half maart kan Brand Saison worden gekocht bij de slijterijen en supermarkten.

De Bierbrouwwedstrijd
Ook dit jaar hebben Brand Bier en Bier Consumenten Vereniging PINT de thuisbrouwers van Nederland uitgedaagd in de vijfde editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd. Dit jaar staat volledig in het teken van het brouwen van de beste Porter. Thuisbrouwers kunnen zich tot 1 april 2016 inschrijven op www.pint.nl (minimum leeftijd is 18 jaar). De winnaar van deze wedstrijd mag in Wijlre, samen met de meesterbrouwers van Brand, zijn of haar bier brouwen. 

Over Saison
Brand vroeg de thuisbrouwers welk bier zij graag zouden willen brouwen voor de editie in 2015. Een Saison bleek favoriet. Saison is een van oorsprong Belgisch bier uit de Hainaut regio van Wallonië. Saison is één van ’s werelds droogste en meest dorstlessende biertypes en wordt nu wereldwijd gezien als een biertype waar brouwers hun creativiteit op kunnen loslaten. Saison is daarmee een mooie toevoeging aan het aanbod van speciaalbieren van Brand.Naar nieuwsoverzicht