Open dag HEINEKEN brouwerij ’s-Hertogenbosch groot succes

28 mei 2016

Algemeen / Evenementen

Vandaag opende de HEINEKEN brouwerij in ‘s-Hertogenbosch haar deuren voor bezoekers. 1500 enthousiaste belangstellenden kregen een rondleiding door de brouwerij en maakten onder andere kennis met de nieuwste innovaties, tapten en proefden een perfect glas bier en kregen informatie over het brouwproces en de duurzaamheidsinitiatieven in en rondom de brouwerij.

De rondleiding leidde bezoekers langs de belangrijkste plekken van de brouwerij, waaronder de afdelingen Brouwen, Verpakken en Logistiek. Nadat tijdens de rondleiding door meer dan 100 HEINEKEN vrijwilligers uitleg werd over het reilen en zeilen binnen de brouwerij, kon op de marktplaats kennisgemaakt worden met de diverse bieren die worden gebrouwen in ‘s-Hertogenbosch. Er was daarnaast de mogelijkheid om een tapcursus te doen en deel te nemen aan een bierproeverij van verschillende innovaties.

Brouwerijdirecteur Pieter van der Meulen is verheugd met deze succesvolle open dag: “De open dag biedt ons mogelijkheid om omwonenden kennis te laten maken met onze mooie brouwerij. Het overkoepelende thema van de open dag was innovatie. De Bossche HEINEKEN brouwerij is dé Innovatiebrouwerij bij uitstek. We brouwen hier maar liefst 57 verschillende biersoorten, die vanuit ‘s-Hertogenbosch naar 155 landen worden geëxporteerd. Naast Heineken en Amstel pils brouwen we hier o.a. ook alle bekende Radler varianten, het nieuwe Heineken® H41, Desperados en Jillz. Wij zijn ongelooflijk trots om onze brouwerij aan zoveel enthousiaste bezoekers te mogen tonen!”Naar nieuwsoverzicht